Опазването на границата е национален проблем. Това трябва да е приоритет

...
Опазването на границата е национален проблем. Това трябва да е приоритет
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Опазването на границата е национален проблем


Опазването на границата е народен проблем. Това трябва да е приоритет на всички институции в България, освен на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи пред публицисти във Варна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Забравят се бързо минали неща. Сега доста забавни въпроси се задават за метода, по който се охранява границата, а не се задават въпроси каква е оградата на тази граница “, уточни Демерджиев във връзка случая „ Локорско “, при който 18 мигранти бяха открити мъртви в камион край София, а 34 други бяха настанени в болница.

„ Не се задават въпроси и за какво за 10 години никой не откри да обезпечи механически 110 км от 250 на границата. В момента ние сме принудени да вършим това и го вършим с доста сила. Никой не задава въпроси и за какво не са оправени пътищата към границата, както и за какво 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и там се поставя ексклузивен труд от сили на полицията и армията. Това ли е положителното запазване на границата, или метода, по който се подхожда сега “, добави той.

Вътрешният министър обърна внимание и на две доста значими условия.

„ Първо, не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане за човек, който два пъти сме залавяли за каналджийство. На този човек, в случай че му беше наложено обикновено и съответно наказване, в случай че не беше сключила прокуратурата съглашение с него, той нямаше да бъде на пътя и нямаше да вози тези мигранти. За сходно закононарушение двама български каналджии в Гърция бяха наказани общо на 62 години затвор “, добави той. Демерджиев сподели още, че тази седмица предстоят диалози за техническата помощ която ще получим от ЕК.

„ В момента имаме невиждана поддръжка от Европейската комисия, в това число и финансова такава, в това число и тази седмица предстоят диалози за техническата помощ, която ще получим. Тя ще бъде в невиждани размери “, сподели вътрешният министър.

Вътрешният министър с последна информация за случая „ Локорско “. Много забавни въпроси се задават за това по какъв начин се охранява границата, а не се задават въпроси каква е оградата на тази граница, това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Не се задават въпроси и за какво за 10 години никой не откри да обезпечи механически 110 км. В момента ние сме принудени да вършим това. Никой не задава въпроси и за какво не са оправени пътищата към границата, както и за какво 2000 гранични служители на реда бяха съкратени “, уточни Демерджев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР